Апарт Хотел Айсберг
Лукс Апартаменти и Студия

Боровец

Това е най-старият български зимен курорт, основан през 1896! Днес Боровец е най-големият и най-съвременният курорт в България. Разположен е между седловината Боровец и северните склонове на Мусала в източната част на Рила. Климатът тук се смята за здравословен. Зимата в курорта е мека и, разбира се, с големи количества сняг! Средната температура през най-студения месец януари е 4.8ºC. Обикновено склоновете на Боровец имат снежна покривка от средата на декември до април. Въздухът в Боровец е чист, лишен от всякакви замърсители. До курорта лесно може да се стигне - 12 км първокласен път го свързва със Самоков; София (столицата на България) е само на 72 км. Има редовна автобусна линия за и от Самоков на всеки 30 минути. Истинският чар на Боровец се разкрива само през зимата. Именно тогава се постига пълна хармония с природата.

Отличните условия за ски спортове привличат насам хиляди любители на планината от различни краища на България и от чужбина. На тяхно разположение са 45 км различни по дължина и трудност ски писти, които се делят на три региона:

  • Ситняково – Мартинови Бараки – писти;
  • Маркуджик- 4 писти;
  • Ястребец- 3 писти;

Карта Писти:

Пистите на Ястребец се считат за най-добрите – всички състезания в курорта се провеждат именно там. Курортът е редовен домакин на различни зимни спортни прояви. Тук два пъти се провеждаха съревнования за Световната Купа по Ски Алпийски Дисциплини. Местната писта за биатлон се смята за една от най-добрите в Европа. Боровец се превърна в модерен ски курорт от висока класа с луксозни хотели, ресторанти, дискотеки, магазини и с голямо разнообразие от писти и лифтове. Боровец е курорт алпийски тип, той осигурява изключително добри условия за зимните спортове: каране на ски, нощно спускане, сноуборд, ски надбягвания, ски скокове и биатлон, фри стайл и т.н. Тук има достъпни писти както за начинаещи скиори, така и за напреднали. Всички те са снабдени с международна маркировка и знаци на различни езици. Всичките писти са подготвени и отговарят на най-високите стандарти.

Пистите за ски бягане в Боровец са разположени в три различни региона. Трасетата за надбягвания и биатлон са на два км от курорта, заедно с учебните ски писти. Ски център Боровец е снабден с добре организирана система лифтове, включително лифт Гондола. Четиринадесет оръдия за изкуствен сняг гарантират при необходимост снежна покривка. Тук ще намерите повече информация за тези съоръжения. Ски училището в Боровец е известно като едно от най-добрите в България. Тук работят над 200 ски инструктора, свободно владеещи чужди езици, като някои от тях са бивши професионални ски състезатели. Ние получихме стотици положителни отзиви от туристи, които са ползвали техните услуги. До станцията на лифт Гондола има центрове за даване под наем на ски и сноуборд, обаче ние горещо ви препоръчваме да резервирате вашата почивка при нас и да се възползвате по този начин от нашите ниски цени в сравнение с местните в курорта.


Уебкамери